Ons immuunsysteem

Meer dan ooit zijn we ons bewust van het belang van een goed functionerend immuunsysteem. Hoe werkt het, en wat doe jij om het paraat te hebben?

Hoe werkt ons immuunsysteem?

Het immuunsysteem is een complex geheel van organen, cellen en moleculen die met elkaar samenwerken om ons te beschermen tegen indringers. Het start met een goede barrièrefunctie (onze huid en slijmlagen) en gebruikt vervolgens talrijke signaalstoffen, immuuncellen en antistoffen. We hebben naast een aangeboren immuunsysteem ook een verworven immuunsysteem.

Lees meer over hoe ons immuunsysteem werkt >>

Een optimale weerstand

Naast een gezonde levensstijl met voldoende beweging, gezonde voeding (voldoende groenten en fruit en voldoende drinken) en voldoende slaap, kan ook micronutritie helpen bij het ondersteunen van de weerstand.

Aan de basis van een goed werkend immuunsysteem liggen nl. onmisbare grondstoffen om de diverse immuuncellen aan te maken en om hun gewenste werking te activeren. Zo is van een aantal nutriënten wetenschappelijk aangetoond dat ze onze weerstand rechtstreeks ondersteunen, zoals vitamine D, C, zink en selenium.

Het merendeel van de Nederlandse bevolking neemt onvoldoende van deze micronutriënten op via de dagelijkse voeding. Heel wat artsen onderstrepen het belang van deze micronutriënten.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ook bepaalde actieve ingrediënten in plantenextracten als groene thee het immuunsysteem ondersteunen. Ook specifieke nutriënten als bèta-glucanen zijn uitvoerig bestudeerd.

Disclaimer

Auteursrecht en recht van de producent van een databank
Deze site is zowel een werk dat door het auteursrecht wordt beschermd, als een databank waarop Metagenics de auteursrechten en rechten van de producent bezit. De teksten, lay-out, tekeningen, foto's, films, grafieken en andere bestanddelen van deze site zijn door het auteursrecht beschermd. Elke kopie, adaptatie, wijziging, vertaling, arrangement, publieke mededeling, huur of andere exploitatievorm van het geheel of een deel van deze site, onder het even welke vorm en met om het even welke middelen, zoals elektronische, mechanische of andere middelen, is volstrekt verboden behalve ingeval van voorafgaandelijke en schriftelijke toestemming van Metagenics. De inhoud van de databank wordt beschermd door het sui generis recht die de producent toelaat om elke opvraging en/of hergebruik van het geheel of een deel van deze inhoud te verbieden. Om het even welke inbreuk op deze rechten kan strafrechtelijk of burgerrechtelijk vervolgd worden.

Merken en handelsnamen
De benamingen, logos en andere tekens die in deze site worden gebruikt, onder andere het logo en de naam Metagenics, zijn merken en/of handelsnamen die wettelijk beschermd zijn. Elk gebruik ervan of van gelijkaardige tekens is volstrekt verboden zonder het voorafgaandelijk en schriftelijk akkoord van Metagenics.

Aansprakelijkheid voor de inhoud
Metagenics besteedt de grootste zorg aan het ontwerp en de instandhouding van deze site. Metagenics kan echter niet de juistheid garanderen van de informatie die zich op deze site bevindt. De gebruiker dient er zich van bewust te zijn dat de informatie zonder voorafgaandelijke kennisgeving gewijzigd kan worden. Metagenics kan geenszins aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van deze site of voor het gebruik dat ervan kan worden gemaakt. Metagenics kan in geen enkel geval aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud en het bestaan van andere sites waarmee hyperlinks worden gelegd.
ImmuDefense® is een product van

NIEUW! bekijk de televisiespot
Sluiten Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer