• Waarom_productBanner_NL1

Waarom ImmuDefense®?

De laatste maanden is wereldwijd in wetenschappelijk onderzoek aangetoond welke vitamines en mineralen van essentieel belang zijn voor het normaal functioneren van het immuunsysteem: het zijn vitamine D, vitamine C, zink en selenium. Van deze nutriënten willen we geen tekorten oplopen.

We kunnen voor onszelf dus wel degelijk iets doen: naast een gezonde levensstijl met voldoende beweging, gezonde voeding en een goede nachtrust kunnen we met zeer gerichte supplementen ons ervan verzekeren dat we voldoende aanvoer krijgen van deze essentiële micronutriënten. Zo krijgt ook ons immuunsysteem de essentiële nutriënten om paraat te staan. Daarbij is het van belang om te kiezen voor nutriënten die goed opneembaar zijn, in de juiste vorm en in de juiste dosering.

ImmuDefense® - Ondersteunt de weerstand bij iedereen

ImmuDefense® combineert dé essentiële vitamines en mineralen, specifiek ter ondersteuning van de weerstand1, om de natuurlijke immuunrespons van het lichaam paraat te houden.

Vitamine C

Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem.
Wist je dat vitamine C gradueel verdwijnt als het aan licht en warmte wordt blootgesteld*? Uit onderzoek bij de Nederlandse bevolking blijkt dat mannen en vrouwen in Nederland risico lopen op vitamine C tekort.**

Vitamine D3

Vitamine D ondersteunt het immuunsysteem.
Een groot deel van de dag brengen wij binnen door, en de sterkte van de zonnestralen is in Nederland het grootste deel van het jaar bovendien te zwak voor voldoende aanmaak van vitamine D. Uit onderzoek blijkt dat vooral ouderen een risico lopen op vitamine D tekort.**
In een onderzoek dat in het voorjaar van 2020 door een Belgische ziekenhuis (AZ Delta) werd gevoerd***, blijkt dat een groot deel van haar patiënten effectief een vitamine D-tekort vertoonde, en dat dit tekort wel degelijk van groot belang was. 

Selenium

Selenium ondersteunt het immuunsysteem.
Selenium is een belangrijk antioxidant. Het immuunsysteem is voor haar normale werking afhankelijk van de gegarandeerde aanvoer van selenium via de voeding. Een deel van de Nederlandse bevolking heeft een aanbreng onder de aanbevolen inname.

Zink

Zink ondersteunt het immuunsysteem.
Wist je dat je elke dag voldoende zink via je voeding moet binnen krijgen, omdat ons lichaam geen reserve van zink kan opslaan? Niet alleen krijgt minstens 10% van de Europese bevolking onvoldoende zink binnen via de voeding, maar daarvan wordt ook nog eens niet alles opgenomen: wist je dat zink minder goed wordt opgenomen als je het combineert met een maaltijd die granen bevat?

Quercetine

Een sterke bondgenoot.
Wist je dat de opgenomen zink ook niet altijd vlot in onze cellen binnenraakt? Van quercetine (een flavonoïde uit planten) werd aangetoond dat het de zinkopname in onze cellen verhoogt.****


Ga naar de productpagina van ImmuDefense® >>>

ImmuDefense® Forte - Ondersteunt de weerstand
bij wie extra zorg kan gebruiken

ImmuDefense® Forte combineert dé essentiële vitamine en mineralen voor de weerstand1 met extra bèta-glucanen****** van de hoogste kwaliteit en met de weerstand ondersteunende groene thee (EGCG), om de natuurlijke immuunrespons van het lichaam doelgericht te activeren.

Bèta-glucanen (Wellmune)

Bèta-glucanen: de kwaliteit telt!
Bèta-glucanen zijn polysachariden met veel lange zijtakken. Bij de procedure om de bèta-glucanen uit hun bron te halen kan deze rijke structuur echter beschadigd geraken en is de kwaliteit niet meer gegarandeerd.
Wellmune is de enige firma met een eigen, specifiek extractieproces dat het optimaal behoud van de rijke bèta-glucaanstructuur kan garanderen. Wellmune gebruikt zeer bewust bakkersgist als bron voor de bèta-glucanen, een uitstekende en goed bestudeerde vorm van bèta-glucanen met sterke consistentie in de rijke bèta-glucaanstructuur.
 

Groene thee extract 40% EGCG2

Groene thee ondersteunt het immuunsysteem.
De hier centrale stof uit groene thee (Camellia sinensis) is EGCG of epigallocatechine-3-gallaat. Deze stof is temperatuurgevoelig: ze kan niet meer functioneel gehaald worden uit de in water opwarmde groene thee die je drinkt. Het gebruikte groene thee extract is specifiek gestandaardiseerd op een hoog gehalte aan EGCG. 

Ga naar de productpagina van ImmuDefense® Forte >>>


*Lavoie J-C et al (2004). Light-Induced Byproducts of Vitamin C in Multivitamin Solutions. Clinical Chemistry 2004. 50:1; 135–140
*Popova A. et al (2019). The effect of heating on the vitamin C content of selected vegetables. Researchgate.net oct 2019/publication/336915722
**Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, Voedselconsumptiepeiling, 2012-2016, https://wateetnederland.nl/resultaten/vitamines-en-mineralen/normen
***De Smet et al (2020) - studie AZ Delta Roeselare, België
****Hoge Gezondheidsraad, Voedingsaanbevelingen voor België – 2016, September 2016, HGR nr. 9285
*****Sreenivasulu et al (2010). Polyphenol-Rich Beverages Enhance Zinc Uptake and Metallothionein Expression in Caco-2 Cells. Journal of Food Science, Vol 75, Nr 4, 2010. 
******Bèta-glucanen van Wellmune: met eigen, specifiek extractieproces voor het optimaal behoud van de intacte structuur van bèta-glucanen en -lengte van de ß-1,3/1,6 glucanen: bewezen kwaliteitsgarantie.
1Vitamine C, Vitamine D, Zink en Selenium ondersteunen het immuunsysteem
2Epigallocatechinegallaat


 

Disclaimer

Auteursrecht en recht van de producent van een databank
Deze site is zowel een werk dat door het auteursrecht wordt beschermd, als een databank waarop Metagenics de auteursrechten en rechten van de producent bezit. De teksten, lay-out, tekeningen, foto's, films, grafieken en andere bestanddelen van deze site zijn door het auteursrecht beschermd. Elke kopie, adaptatie, wijziging, vertaling, arrangement, publieke mededeling, huur of andere exploitatievorm van het geheel of een deel van deze site, onder het even welke vorm en met om het even welke middelen, zoals elektronische, mechanische of andere middelen, is volstrekt verboden behalve ingeval van voorafgaandelijke en schriftelijke toestemming van Metagenics. De inhoud van de databank wordt beschermd door het sui generis recht die de producent toelaat om elke opvraging en/of hergebruik van het geheel of een deel van deze inhoud te verbieden. Om het even welke inbreuk op deze rechten kan strafrechtelijk of burgerrechtelijk vervolgd worden.

Merken en handelsnamen
De benamingen, logos en andere tekens die in deze site worden gebruikt, onder andere het logo en de naam Metagenics, zijn merken en/of handelsnamen die wettelijk beschermd zijn. Elk gebruik ervan of van gelijkaardige tekens is volstrekt verboden zonder het voorafgaandelijk en schriftelijk akkoord van Metagenics.

Aansprakelijkheid voor de inhoud
Metagenics besteedt de grootste zorg aan het ontwerp en de instandhouding van deze site. Metagenics kan echter niet de juistheid garanderen van de informatie die zich op deze site bevindt. De gebruiker dient er zich van bewust te zijn dat de informatie zonder voorafgaandelijke kennisgeving gewijzigd kan worden. Metagenics kan geenszins aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van deze site of voor het gebruik dat ervan kan worden gemaakt. Metagenics kan in geen enkel geval aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud en het bestaan van andere sites waarmee hyperlinks worden gelegd.
ImmuDefense® is een product van

NIEUW! bekijk de televisiespot
Sluiten Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer