Het aangeboren en adaptief immuunsysteem

Het aangeboren (of a-specifiek) immuunsysteem gebruikt in 1ste lijn onze barrièresystemen, en in 2de lijn een leger van witte bloedcellen die doorlopend in ons bloed en lymfe circuleren en daar alles aanvallen wat ze als lichaamsvreemd beschouwen. Het werkt snel, maar minder specifiek.

Het verworven (of adaptief of specifieke) immuunsysteem past zich aan tot een zeer gericht afgestelde verdediging tegen de specifieke ziekteverwekker, maar dit kost wel wat tijd (meerdere dagen). Het adaptief immuunsysteem verschaft ons dan wel een vaak langdurige specifieke weerstand tegen de specifieke ziekteverwekker, soms levenslange immuniteit. Het is gebaseerd op speciale immuuncellen die het gevonden weerstandsysteem tegen de specifieke ziekteverwekker in hun geheugen kunnen opslaan. Ook de antistoffen behoren tot het verworven immuunsysteem.

Aan de basis van een correct reactievermogen liggen onmisbare grondstoffen om de diverse immuuncellen aan te maken en om hun gewenste werking te activeren. Van een aantal nutriënten is wetenschappelijk bewezen dat ze ons immuunsysteem rechtstreeks ondersteunen, zoals bijvoorbeeld vitamine D, C, zink en selenium.
 

Disclaimer

Auteursrecht en recht van de producent van een databank
Deze site is zowel een werk dat door het auteursrecht wordt beschermd, als een databank waarop Metagenics de auteursrechten en rechten van de producent bezit. De teksten, lay-out, tekeningen, foto's, films, grafieken en andere bestanddelen van deze site zijn door het auteursrecht beschermd. Elke kopie, adaptatie, wijziging, vertaling, arrangement, publieke mededeling, huur of andere exploitatievorm van het geheel of een deel van deze site, onder het even welke vorm en met om het even welke middelen, zoals elektronische, mechanische of andere middelen, is volstrekt verboden behalve ingeval van voorafgaandelijke en schriftelijke toestemming van Metagenics. De inhoud van de databank wordt beschermd door het sui generis recht die de producent toelaat om elke opvraging en/of hergebruik van het geheel of een deel van deze inhoud te verbieden. Om het even welke inbreuk op deze rechten kan strafrechtelijk of burgerrechtelijk vervolgd worden.

Merken en handelsnamen
De benamingen, logos en andere tekens die in deze site worden gebruikt, onder andere het logo en de naam Metagenics, zijn merken en/of handelsnamen die wettelijk beschermd zijn. Elk gebruik ervan of van gelijkaardige tekens is volstrekt verboden zonder het voorafgaandelijk en schriftelijk akkoord van Metagenics.

Aansprakelijkheid voor de inhoud
Metagenics besteedt de grootste zorg aan het ontwerp en de instandhouding van deze site. Metagenics kan echter niet de juistheid garanderen van de informatie die zich op deze site bevindt. De gebruiker dient er zich van bewust te zijn dat de informatie zonder voorafgaandelijke kennisgeving gewijzigd kan worden. Metagenics kan geenszins aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van deze site of voor het gebruik dat ervan kan worden gemaakt. Metagenics kan in geen enkel geval aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud en het bestaan van andere sites waarmee hyperlinks worden gelegd.
ImmuDefense® is een product van

NIEUW! bekijk de televisiespot
Sluiten Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer